Sunday 3 May 2015

Omega Guard Shaklee


Apa itu Omega Guard?

Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen didunia. Ini kerana setiap kapsul Omega Guard mengandungi 7 spektrum penuh asid lemak omega-3 semulajadi antaranya EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard  membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA.

                                      

Perbezaan Omega Guard dengan produk lain

Omega Guard diekstrak daripada ikan air laut sejuk (ikan sardin, ikan bilis, ikan kembung dan ikan herring) diperairan negara Jepun. Ianya tidak diambil dari minyak hati ikan. Ketumpatan Omega Guard juga adalah 3x  ganda berbanding ketumpatan minyak hati ikan.



Kaedah mengekstrak minyak ikan iaitu kaedah penyulingan tekanan tinggi, biasa digunakan oleh kebanyakan kilang masa kini. Kaedah ini boleh memusnahkan sesetengah nutrien malah tidak mampu menapis logam-logam berat yang membahayakan kesihatan. 

          

Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini. Omega Guard dihasilkan oleh melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 paling tulen  dan paling semulajadi.

Kaedah ini berjaya menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB (polychlorinated biphenyl  - sejenis bahan kimia  industri yang sangat toksik)



Omega Guard mempunyai pelbagai faedah kesihatan yang akan membuatkan anda rasa sangat rugi jika tidak mengambilnya sebagai suplemen harian anda. Berikut saya senaraikan tugas Omega Guard untuk membaiki taraf kesihatan anda.

1.   Mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS.


2.   Membantu meningkatkan kesuburan.
3.   Pengambilan secara berterusan memyerikan kulit, kulit lebih licin dan kemerah-merahan.
4.   Mencegah penyakit saluran darah dan strok
5.   DHA dan EPA mampu menentang trombosis
6.   Merendahkan kepekatan darah dan tekanan  darah tinggi.
7.   Melicinkan saluran darah dan peredaran darah lebih lancar
8.   Mengekalkan tekanan darah normal
9.   Mengurangkan ketegangan dileher atau sakit kepala
10. Merendahkan kolestrol
11. Menghindarkan  pembekuan darah didalam badan.
12. Mengawal masalah obesiti
13. Mencegah arteriosclerosis, myocardial infacrtion
14. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
15. Membantu tumbesaran  dan perkembangan otak janin
16. DHA merupakan nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ianya penting dalam 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa dalam kandungan.
17. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran.
18. Mencegah penyakit alzheimer.
19. Memelihara penglihatan dan pendengaran dan  mencegah migrain.
20. Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru.
21. Membaiki alahan kulit, psorisis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.
22. Menentang kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.
23. Meningkatkan enterogastritis, merangsang hati selepas pembedahan.
24. Membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.
25. Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis) 
26. Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.
27. Memelihara fungsi-fungsi sendi dan membaiki gout dengan berkesan.
28. Mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan.
29. EPA dan  DHA berupaya menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental seperti kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autisme, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophernia.


Berikut ialah kesan kekurangan asid lemak  omega-3 pada badan kita


1.  Selalu  penat
2.  Fungsi otak terjejas (penglihatan, kelakuan, mental dan pembelajaran)
3.  Fungsi sistem saraf terjejas
4.  Tekanan darah dan trigliserida tinggi
5.  Radang tisu
6.  Edema (bengkak air)
7.  Rambut dan kulit  kering
8.  Fungsi tiroid dan  kadar metabolisme rendah
9.  Sistem imun lemah

Diet harian kita mengandungi jumlah  omega-3 yang terlalu rendah sebaliknya jumlah omega-6 yang sangat tinggi.Omega-6 juga merupakan asid lemak perlu oleh badan tetapi jika diambil  secara berlebihan ianya akan memudaratkan kesihatan.

Makanan proses seperti biskut, kentang  goreng, emping kentang, makanan sejukbeku mempunyai kandungan omega-6 yang tinggi. Begitu juga makanan segera, donat, mentega kacang, margerin, telur, daging ayam, lembu dan makanan tenusu.

Sekian banyak makanan dengan omega-6 yang kita ambil menjadikan nisbah antara omega-3 dan omega-6 sangat tidak seimbang. Nisbah yang betul ialah 2 : 1 atau 4 : 1, namun nisbah omega-3 yang kita ambil berbanding omega-6 padahari ini adalah seperti berikut:


Nisbah yang jauh ini boleh mendatangkan pelbagai  kemudharatan kepada kesihatan dan kita berisiko mendapat penyakit-penyakit  berikut :-

1.  Sakit kardiovaskular
2.  Diabetes melitus
3.  Obesiti
4.  Sindrom metabolik
5.  Sakit  usus
6.  Sakit tua
7.  Rheumatoid arthritis (sakit sendi)
8.  Sakit asma
9.  Kanser
10. Gangguan psikiatri
11. Penyakit  autoimun

Maka sangat  penting bagi mendapatkan asid lemak omega-3 dalam makanan seharian. Contoh seperti ikan tuna, brokoli, ikan salmon, kacang walnut dan sebagainya. Namun, jika berpijak dibumi nyata, sukar untuk kita  mendapatkan jumlah omega-3 yang mencukupi bagi keperluan tubuh. Kerana sumber omega-3 mahal dan jarang diambil  setiap hari.

Maka anda boleh mendapatkan omega-3 setiap hari dengan membeli Omega Guard Shaklee. Ianya tulen, bebas logam berat dan sangat berkesan memperbaiki taraf kesihatan kita. Pasti tidak menghampakan anda.




JURAIDAH AB. RAHMAN
pm / whatsapp / telegram : 0195671750
Add & pm Fb : Jue Rahman

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
COD AREA : Kajang, Semenyih, Bangi, Serdang
PENGHANTARAN : SELURUH MALAYSIA!!!

0 comments:

Post a Comment

Copyright © 2015 Sihat dengan vitamin semulajadi